Wednesday, May 6, 2009

mari melukis kartun comel BHG 1

Wednesday, May 6, 2009
Assalamualaikum kawan2 sume...pagi ni aku berasa sangat boring disebabkan ujian yang ptut diadakan pada pagi ni ditunda..penat aku study smalam bru pg ni dpt brita yang agak gembira ini..jadi aku mengambil keputusan untuk membuat stu tutorial melukis kartun yang paling mudah untuk ratapan korg sume...hehehe..


Langkah 1-lukis bulat serta mata dan mulut

Langkah 2- lukis kolar dan baju
Langkah 3- Lukis seluar

Langkah 4-lukis kaki serta tangan xlupa juga kasut

Langkah 5- lukis rambut dan pengikat rambut die

Langkah 6-lukis tocang die

Langkah7- buat garisan2 berombak kt rmbut die bg nampak curly

Langkah akhir- tambahkan sdikit blushy pd muka dan siap!

jangan lupe wat bulu mate ek..hehe



post signature

11 comments:

aqinara said...

comelnye!
aja lg wat lukisan len XD

paan said...

insyaallah..pasni sy wat lg haha..cute cute cute suke cute..haha jambu gilerks

nn said...

walla...
kiutnya....

maizatul. said...

yay !
cute ohh .
aja lagi , lagi && lagi yeah !
:))

cik erin said...

walala.
nape cute sgt ni?
ahaaiiii. :D

NADESHIKO said...

hahaha! alahai! cute gilaaa!
eii~ ni la yg buat sy makin jeless nie..
paan, apsal la awk nie kretip sgt??
aduihh! xDDDD

paan said...

huhuu...cute ek? hehe...xdela kiut sgt..ingat pasni nak wat tutorial melukis krtun cara senang dan kiut lak ar..

mademoiselle azieshakespeare said...

cumeyl la itu budak, hehe :D
template baru ni pun smart,
tapi tulisan kat entry agak susah nak baca la
(tulisan yang kat tepi2, sebab da tindan ngan gamba cumeyl kat sebelah kiri ni)
(ey jgn marah eh, bgtau je :D)

paan said...

huhu cmane ek..azie pkai pc ke laptop..sbb klu laptop sy ok xtindan2 takut jd lain je kt pc..

milimilo said...

cute sgt la..hrp2 ade part seterusnye nnti ;)

ファラ said...

cantiknye..
nak paan tolong lukiskaan la macam ni..
gamba ibu ngan anak...
heee

 
Sebuah blog seni P A A N A R T C R E A T I V E 2009-2014
MENGHAYATI DAN MENIKMATI HASIL KARYA INI ADALAH HAK ANDA [KESEMUA KARYA-KARYA INI ADALAH HAK CIPTA TERPELIHARA DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBIL ATAU MENYELEWENG MANA-MANA KARYA TANPA KEBENARAN PEMILIK BLOG INI :) : TERIMA KASIH