Saturday, July 18, 2009

Bertemu pakcik Abdul Ghani di Central Market

Saturday, July 18, 2009
Assalamualaikum kawan-kawan semua..hari ini hari sabtu..pagi sabtu ni aku telah menjejakkan kakiku di Central Market..sungguh meriah CM pada hari ini kerana kebetulan masa aku sampai, ada pertandingan uji bakat Kenangan lalu Kuala Lumpur anjuran KLFM.hoho..semua lagu lama-lama la..hehe..layan saja..biarpun ada perserta yang menghiburkan hatiku sampai membuatkan aku tergelak-gelak sambil menyembunyikan wajah gelak yang sudah sampai hadnya..

Kembali kepada tajuk utama..aku ke central market sebab nak membeli watercolour paper dan drawing pen..lepas beli barang kelengkapan semua aku terus singgah ke kedai pakcik Ghani..sememangnya aku sangat suka akan stroke beliau yang bergitu mantap..aku mengambil keputusan untuk mempelajari kemahiran-kemahiran watercolour dari beliau..memang beliau merupakan seorang yang baik hati..beliau tidak kedekut akan ilmu yang beliau ada...sungguh terharu dapat jugak ilmu yang diberi pada aku..walaupon hanya melihat beliau melukis..aku dengan perasaan tak malu bertanya tentang bagaimana untuk menggunakan watercolour dengan betul..haha..aku juga baru tau tentang jenis kertas watercolur..huhu..sekarang ni tiba masanya untuk aku tukar aliran aku...iaitu artis watercolour...

-artist nature-
Encik ABDUL GHANI BIN AHMAD

Studio beliau

si pemberi komen pertama
firdani
\('o')/

post signature

4 comments:

fiRdaNi said...

nak gk jd org 1st komen..:D

femes ke en.ghani ahmad 2?
xknal pn..hehe

paan said...

hehe..tahniah firdani. encik ghani merupakan artis watercolour malaysia yg agak popular..beliau juga menyertai banyak pameran2 di malaysia dan luar malaysia..kejayaan beliau sering muncul di akhbar.klu nk tengok hasil karya beliau.kt balai seni lukis pon ada :)

tia said...

pergh..org tuh...sangat dahsyat..

paan said...

yup..legendary watercolour artist

 
Sebuah blog seni P A A N A R T C R E A T I V E 2009-2014
MENGHAYATI DAN MENIKMATI HASIL KARYA INI ADALAH HAK ANDA [KESEMUA KARYA-KARYA INI ADALAH HAK CIPTA TERPELIHARA DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBIL ATAU MENYELEWENG MANA-MANA KARYA TANPA KEBENARAN PEMILIK BLOG INI :) : TERIMA KASIH