Wednesday, July 15, 2009

komik - kasut

Wednesday, July 15, 2009
Assalamualaikum kawan-kawan semua..hari ni aku dah menyiapkan satu komik..komik ni aku buat untuk majalah Budi..majalah maktab aku..atas permintaan kawanku misraini sebab die ni editor kot..tahla aku pon tak ingat..die suruh buat aku buat je.haha..tahla jalan cite macam tak best je komik aku ni..dah kering idea..haha..lagi satu tulisan aku sangat buruk..hahahah!

si pemberi komen pertama
afif
\('o')/

post signature

12 comments:

Afif Zainuddin said...

cantik siot artwork nih!
=)

granulaz said...

lawa artwork..tp penyampaian dier kurang lg tuh..asah lg!

[a[d[k]-ayie said...

smart la...leh join mjalh ujang cmni

paan said...

ho.ho..thanx afif,syafiq dn ayie..aku msih lemah dlm komik..dan xberapa nak menonjol..huu..byk lg bnda yg harus difokuskan..panel komik pon main peranan..ni pon cm berat sbelah.hahaha

AkuAyie said...

fuiyoooo...gle...
ko ada style sndiri beb.
selalu lukisan2 ni, pelukis katun mdah sgt terikut stroke orang lain.

ni kire len skit r daripada aku lihat sebelum ni. Stroke unik. Leh pergi jauh ni.. Cuma ko kne perbanyakkan ton ikut mood watak.

paan said...

hoho..time kaseh ayie..strokeku strokeku jua..hehehe

meo188 said...

nanti dah siap... scan letak kat blog ye...

sy suke komik2 amatur cenggini. tulus ikhlas dr hati :)

paan said...

hehe meo..komik tu dh dihantar..haha..nanti aku mintak blik original copy..hehe

chomot artwork said...

bleh tahan....
tp kureng paham r...

paan said...

hehe sori ye..sbnrnya cite ni pnjang tp memandai nk wat stu mukasurat..haha..panel pulak besar..mmg berapa nak pegi cite ni..

Kina said...

ni ke yg awk buat berjam2 tu?
lukisan awk mantop,mmg cun habis. tp mcm granulaz ckp, penyampaian dia kena improve lagi..masa sy baca 1st2 td, sy tak perasan kaki org tu kudung, smpai la part dialog dia yg last skali, bru la sy scroll atas balik tgk kaki org tu..

paan said...

hehehe.ok sifu..dh lama stop komik..hu..ni pon ada bru mula blik..hahaha..tp nk fokus watercolour plak pasni

 
Sebuah blog seni P A A N A R T C R E A T I V E 2009-2014
MENGHAYATI DAN MENIKMATI HASIL KARYA INI ADALAH HAK ANDA [KESEMUA KARYA-KARYA INI ADALAH HAK CIPTA TERPELIHARA DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBIL ATAU MENYELEWENG MANA-MANA KARYA TANPA KEBENARAN PEMILIK BLOG INI :) : TERIMA KASIH